panou automatizare generator curent

panou automatizare generator curent
PANOU AUTOMATIZARE GENERATOR CURENT

Ori de câte ori are loc o cădere de rețea, EVOLVE  preia comanda generatorului dumneavoastră în câteva secunde. EVOLVE este un panou automatizare generator de curent avansat și compact de Transfer Automat de Sursă. Este alegerea ideală pentru un generator de uz casnic conectat la rețeaua principală într-o configurație de tip stand-by (în așteptare).

BERNINI DESIGN SRL ROMANIA

 Calea Chisinaului 32A  Iași

  support@bernini-design.com  723 573 171

Plata în € se face către producatorul Bernini Design SRL Italia. Costul transportului este inclus.

(pentru plată în lei Lei sunaţi la 0721 241 361)

 6kVA 2399 Lei  (499€)

 4kVA 1999 Lei  (399€)

PANOU DE AUTOMATIZARE EVOLE

Aceste panouri sunt usor de interfaţat, cu grupuri electrogene cu pornire electrică.

Acest panou automat pentru grupuri electrogene de urgenţă este ideal pentru vile şi complexe rezidenţiale, fiind disponibil în versiunea EVOLVE 3kW sau 6kW. Carcasa este din policarbonat cu protecţie IP65, uşă de acces transparentă şi 12 module disponibile pentru accesorii. EVOLVE are funcţii şi opţiuni programabile, protecţie electrică şi protecţie a motorului. Încărcătorul de baterie este protejat la suprasarcină.

EVOLVE  este protejat la supratensiuni. Contactorii au o capacitate de 40A sau 50A. Controlerul dispune de un CONTOR DE ENERGIE şi un MULTIMETRU MULTIFUNCŢIONAL. EVOLVE  are un ceas pentru programarea intervalelor orare pentru controlul reţelei sau a testelor periodice. Funcţionează cu motoare pe benzină, gaz sau diesel. Simplu de utilizat şi proiectat pentru un uz îndelungat. În orice moment, display-ul poate furniza mesaje explicite ale funcţiilor în curs.

CUM AR TREBUI SA CONECTAM UN GENERATOR DE CURENT LA O CASA

CUM AR TREBUI SA CONECTAM UN GENERATOR DE CURENT LA O CASA

Evident că avem nevoie de un panou electric (mai exact un panou AAR care înseamnă ANCLANȘARE AUTOMATA A REZERVEI) care separă în mod automat distribuția publică de la sistemul dvs. atunci când generatorul funcționează. De obicei, apare spontan ideea de a lega sistemul electric întreg la aprindere automată. Se crede evident că, în cazul unei căderi de tensiune consistente, de durată mai îndelungată,  ar fi bine să nu conectăm întreaga casă la generator. Din punct de vedere al securității, în schimb, trebuie să vedem fenomenul dintr-o perspectivă diferită.

 Există nenumărate configurații pentru a conecta un generator pentru casă

De obicei, apare spontan ideea de a lega sistemul electric întreg la aprindere automată. Se crede evident că, în cazul unei căderi de tensiune consistente, de durată mai îndelungată,  ar fi bine să nu conectăm întreaga casă la generator. Din punct de vedere al securității, în schimb, trebuie să vedem fenomenul dintr-o perspectivă diferită.

Cu alte cuvinte, atunci când aveți de gând să conectați un generator în caz de defecțiune a rețelei, trebuie să vă gândiți la modul în care se va conecta rețeaua în caz de defecțiune a panoului de control. Cu acest concept dorim să explicăm faptul că, în caz de defectare a panoului automat, avem măcar posibilitatea de a folosi rețeaua atunci când aceasta este disponibilă.

Este evident că trebuie să ne gândim că panoul nu ar trebui sa se strice niciodată. Dar, deschiderea spre scenarii pesimiste ne permite un plus de siguranță. Analizand figura alăturată observăm faptul că panoul EVOLVE preia energia electrică de la rețea. Panoul EVOLVE alimentează o linie privilegiată în cazul în care este o pană de curent. Această linie privilegiată poate fi folosită pentru pompe submersibile și sisteme de iluminat de suguranță.  În cazul în care rețeaua este disponibilă, este clar că panoul EVOLVE se va conecta la linia privilegiată.

În cazul unei pene de curent, casa (sau utilizatorii non-privilegiați) rămân fără curent. Panoul EVOLVE va porni generatorul doar pentru a alimenta linia privilegiată.

Controlorul EVOLVE vă permite să vă construiți cel mai avansat si ușor de utilizat sistem pentru generator casnic.

Dispune de parametri programabili pentru protecția totală a motorului și a grupului electrogen. Puteți folosi orice tip de motor, inclusiv motoare pe gaz sau benzină sau generatoare portabile. În ciuda complexității panoului, este cel mai ușor de utilizat controlor cu Transfer Automat de Sursă existent pe piață la momentul actual.  Este cea mai bună alegere pentru case și vile și puteți avea un control deplin asupra serviciilor de electricitate.

Cum să conectați un generator portabil la o casă

Nu vă recomadăm să conectați grupul electrogen direct la sistemul electric al casei.  Ar putea fi periculos si v-ati putea distruge bunurile casnice. Puteți conecta un generator portabil capabil să furnizeze cel puțin 3KW (echivalentul  a 4KVA) la panoul EVOLVE (în varianta de  7.4KVA). EVOLVE   va gestiona întrerupătoarele într-un mod sigur, protejându-vă astfel bunurile casnice în cazul funcționării defectuoase a grupului electrogen.

Acesta este ghidul general
  1. Consultați un electrician pentru conectarea unui cablu cu un stecher. Setați parametrii controlorului EVOLVE conform puterii generatorului.
  2. Generatorul trebuie să fie dotat cu o priză conform normelor de siguranță.
  3. Carcasa generatorului trebuie să fie împământată folosind o conexiune adecvată.
  4. Setați EVOLVE-ul în modul MANUAL de operare.
  5. În cazul unei defecțiuni a rețelei sau în cazul utilizării unui generator, conectați cablul acestuia la generatorul portabil.
  6. Porniți generatorul. Folosiți controlul manual al întrerupătorului situat pe panoul frontal al EVOLVE.
  7. Deschideți întrerupătorul rețelei și inchideți întrerupătorul generatorului

Imediat ce se restabilește conexiunea la rețea, închideți întrerupătorul rețelei și lăsați să funcționeze motorul timp de câteva minute pentru a se răci. Opriți generatorul si deconectați stecherul.