Panou Automatizare Generator Curent

panou automatizare generator curent

Ori de câte ori are loc o cădere de rețea, EVOLVE  preia comanda generatorului dumneavoastră în câteva secunde. EVOLVE este un panou automatizare generator de curent avansat și compact de Transfer Automat de Sursă. Este alegerea ideală pentru un generator de uz casnic conectat la rețeaua principală într-o configurație de tip stand-by (în așteptare).      

CUMPĂRĂ ACUM EVOLVE

CUMPĂRĂ UN GENETATOR DE CURENT DIESEL COMPLET AUTOMATIZAT

 Există nenumărate configurații pentru a conecta un generator pentru casă

CUMPĂRĂ ACUM EVOLVE

 Evident că avem nevoie de un panou electric (mai exact un panou AAR care înseamnă ANCLANȘARE AUTOMATA A REZERVEI) care separă în mod automat distribuția publică de la sistemul dvs. atunci când generatorul funcționează. De obicei, apare spontan ideea de a lega sistemul electric întreg la aprindere automată. Se crede evident că, în cazul unei căderi de tensiune consistente, de durată mai îndelungată,  ar fi bine să nu conectăm întreaga casă la generator. Din punct de vedere al securității, în schimb, trebuie să vedem fenomenul dintr-o perspectivă diferită.

Cum se conecteaza un panou automatizare generator de curent

CUM ESTE INSTALAT UN GENERATOR DE CURENT?

CAZUL (A) - FĂRĂ GENERATOR CASNIC
Compania de energie electrică furnizează electricitate casei dumneavoastră prin intermediul întrerupătorului (1). Cablurile electrice intră in casa dumneavoastra (3) în punctul (2) în funcție de tipul de casă pe care o dețineți.

CAZUL (B) – CU GENERATOR DE URGENȚĂ

Între conexiunea furnizorului de electricitate (1) și casa dumneavoastră (2) există panoul EVOLVE (5). Panoul EVOLVE (5) este de asemenea conectat la generator (4). Instalarea panoului trebuie să respecte standardele de securitate în electricitate. Uzual panoul EVOLVE (5) se află în modul AUTO de operare. În cazul unei căderi de electricitate, panoul EVOLVE pornește generatorul (4). Când generatorul funcționează corespunzător, panoul EVOLVE (5) va conecta în mod automat generatorul la casa dumneavoastră (6). În cazul în care utilizați un generator portabil, vă recomandăm sa folosiți modul de operare manual al panoului EVOLVE (5).

CUM AR TREBUI SA CONECTAM UN GENERATOR DE CURENT LA O CASA

CUMPĂRĂ UN GENETATOR DE CURENT DIESEL COMPLET AUTOMATIZAT

De obicei, apare spontan ideea de a lega sistemul electric întreg la aprindere automată. Se crede evident că, în cazul unei căderi de tensiune consistente, de durată mai îndelungată,  ar fi bine să nu conectăm întreaga casă la generator. Din punct de vedere al securității, în schimb, trebuie să vedem fenomenul dintr-o perspectivă diferită.

Cu alte cuvinte, atunci când aveți de gând să conectați un generator în caz de defecțiune a rețelei, trebuie să vă gândiți la modul în care se va conecta rețeaua în caz de defecțiune a panoului de control. Cu acest concept dorim să explicăm faptul că, în caz de defectare a panoului automat, avem măcar posibilitatea de a folosi rețeaua atunci când aceasta este disponibilă.

Este evident că trebuie să ne gândim că panoul nu ar trebui sa se strice niciodată. Dar, deschiderea spre scenarii pesimiste ne permite un plus de siguranță. Analizand figura alăturată observăm faptul că panoul EVOLVE preia energia electrică de la rețea. Panoul EVOLVE alimentează o linie privilegiată în cazul în care este o pană de curent. Această linie privilegiată poate fi folosită pentru pompe submersibile și sisteme de iluminat de suguranță.  În cazul în care rețeaua este disponibilă, este clar că panoul EVOLVE se va conecta la linia privilegiată.

În cazul unei pene de curent, casa (sau utilizatorii non-privilegiați) rămân fără curent. Panoul EVOLVE va porni generatorul doar pentru a alimenta linia privilegiată.

Cum se conecteaza un generator de curent

 

Imaginea este doar un exemplu simplificat. Putem modifica principiul de funcționare folosind un întrerupător plutitor. În acest caz, de exemplu, generatorul nu va porni în cazul unei pene de curent dacă nu este necesar. În cazul prezenței apei, îtrerupătorul plutitor va comanda pornirea automată a generatorului (bineînteles, dacă este o pană de curent). 

CAZUL TIPIC DE DOUĂ POMPE SUBMERSIBILE

În cazul a două pompe submersibile ar trebui făcut un calcul corect al puterii generatorului. Dacă două pompe pornesc simultan, va fi un consum de curent extraordinar de mare. Tehnicianul care va instala sistemul trebuie să monteze întrerupatoarele plutitoare la înălțimea corespunzătoare, astfel încât acestea să nu pornească simultan. Însă nu trebuie să uităm că mereu există riscul ca cele doua pompe să pornească simultan. Noi nu recomandăm să faceți economie de putere. Recomandăm ca generatorul să fie dimensionat pentru două pompe.

Generator De Curent Pentru Uz Casnic
generator curent pornire automata cu panou automatizare generator de curent

 

[1] Carcasa generatorului                 

[2] Grilaj de aerisire

[3] Rotile pentru deplasare              

[4] Priză pentru conexiune la panoul de control

[5] Compartiment pentru baterie               

[6] Cheie pentru pornire manuală a generatorului

[7] Admisie combustibil

 

T COSTA SĂ INSTALAŢI UN GENERATOR DE REZERVĂ?

Instalarea unui generator de rezervă poate furniza toată energia necesară pentru a vă alimenta casa în timpul unei întreruperi a energiei electrice, sau poate fi dimensionat astfel încât să vă alimenteze doar sistemele necesare până când revine energia electrică de la rețeaua principală. Panoul EVOLVE este disponibil în 3 variante: 4kVA – 6kVA  – 9 kVA.

VARIANTA 1:  Generatorare de 3-4kVA

Folosiți acest generator dacă aveți nevoie să porniți sistemele de uz casnic de bază sau doar pentru pompe submersibile. Puteți utiliza generatoare cu pornire manuală alimentate cu benzină. Prețul mediu: 1000€-1500 €; Costurile de instalare: de la 200€ până la 400€.

VARIANTA 2 – Generatorare de 4-6kVA

Cu această variantă veți putea alimenta casa mult mai eficient decât cu un sistem de 3-4kVA, dar cu toate acestea nu veți putea furniza puterea necesară alimentării întregii case. Pentru aceasă variantă vă recomandăm pornirea electrică furnizată de un motor diesel. Motoarele pe gaz și motorină sunt recomandate doar dacă setați într-o manieră corespunzătoare programatorul. Prețul mediu: 2000€-3000 € . Costurile de instalare: de la 200€ până la 400€.

VARIANTA 3 – Generatoare de 6-10KVA sau mai mari

 Veți putea alimenta întreaga casă. Pentru această variantă vă recomandăm grupurile electrogene cu motor diesel. Preț mediu: 3000€-5000 € . Costurile de instalare: de la 200€ până la 400€.

panou automatizare generator curent tip Evolve

PANOU AUTOMATIZARE GENERATOR CURENT EVOLVE

Acest panou automat pentru grupuri electrogene de urgenţă este ideal pentru vile şi complexe rezidenţiale, fiind disponibil în versiunea EVOLVE 7.4kVA sau 12kVA. Carcasa este din policarbonat cu protecţie IP65, uşă de acces transparentă şi 12 module disponibile pentru accesorii. Versiune de 9 kVa dispune de control GSM, are funcţii şi opţiuni programabile, protecţie electrică şi protecţie a motorului. Încărcătorul de baterie este protejat la suprasarcină. 

EVOLVE  este protejat la supratensiuni. Contactorii au o capacitate de 40A sau 50A. Controlerul dispune de un CONTOR DE ENERGIE şi un MULTIMETRU MULTIFUNCŢIONAL. EVOLVE  are un ceas pentru programarea intervalelor orare pentru controlul reţelei sau a testelor periodice. Funcţionează cu motoare pe benzină, gaz sau diesel. Simplu de utilizat şi proiectat pentru un uz îndelungat. În orice moment, display-ul poate furniza mesaje explicite ale funcţiilor în curs.

Aceste panouri sunt usor de interfaţat, cu grupuri electrogene cu pornire electrică.

[1] Tastă pentru ștergere alarme    [2] Afisaj LCD    [3] Taste navigare meniu    [4] Tastă activare contactor rețea    [5] Tastă dezactivare contactori rețea/generator    [6] Tastă activare contactor generator    [7] Tastă mod manual    [8] Indicator avertizare/alarmă    [9] Indicator de prezență rețea    [10] Indicator generator activat    [11] Tastă pentru mod automat/test

panou automatizare generator curent Evolve 9

PANOU AUTOMATIZARE GENERATOR CURENT PENTRU GENERATOR CASNIC

Dispune de parametri programabili pentru protecția totală a motorului și a grupului electrogen. Puteți folosi orice tip de motor, inclusiv motoare pe gaz sau benzină sau generatoare portabile. În ciuda complexității panoului, este cel mai ușor de utilizat controlor cu Transfer Automat de Sursă existent pe piață la momentul actual.  Este cea mai bună alegere pentru case și vile și puteți avea un control deplin asupra serviciilor de electricitate. Controlorul EVOLVE  vă permite să vă construiți cel mai avansat si ușor de utilizat sistem pentru generator casnic.

Cu panoul de automatizare generator curent Evolve  puteți conecta generatorul portabil cu o priză.

Evolve panou automatizare generator curent
[1] Panou de control
[2] Conexiuni pentru motor
[3] Priză suplimentară
[4] Conectori rețea
[5] Conectori generator
[6] Conector sarcină
[7] Carcasă policarbonat
[8] Senzor de curent
[9] Contactori
[10] Siguranțe
[11]  Încărcător de baterie

Cum să conectați un generator portabil la o casă

Nu vă recomadăm să conectați grupul electrogen direct la sistemul electric al casei.  Ar putea fi periculos si v-ati putea distruge bunurile casnice. Puteți conecta un generator portabil capabil să furnizeze cel puțin 3KW (echivalentul  a 4KVA) la panoul EVOLVE (în varianta de  7.4KVA). EVOLVE   va gestiona întrerupătoarele într-un mod sigur, protejându-vă astfel bunurile casnice în cazul funcționării defectuoase a grupului electrogen.

Acesta este ghidul general

  1. Consultați un electrician pentru conectarea unui cablu cu un stecher. Setați parametrii controlorului EVOLVE conform puterii generatorului.
  2. Generatorul trebuie să fie dotat cu o priză conform normelor de siguranță.
  3. Carcasa generatorului trebuie să fie împământată folosind o conexiune adecvată.
  4. Setați EVOLVE-ul în modul MANUAL de operare.
  5. În cazul unei defecțiuni a rețelei sau în cazul utilizării unui generator, conectați cablul acestuia la generatorul portabil.
  6. Porniți generatorul. Folosiți controlul manual al întrerupătorului situat pe panoul frontal al EVOLVE.
  7. Deschideți întrerupătorul rețelei și inchideți întrerupătorul generatorului

Imediat ce se restabilește conexiunea la rețea, închideți întrerupătorul rețelei și lăsați să funcționeze motorul timp de câteva minute pentru a se răci. Opriți generatorul si deconectați stecherul.  

BERNINI DESIGN SRL ROMANIA

 Calea Chisinaului 32A  -   IASI (RO)  -  

VAT RO31228395  -  J22/275/2013  

  support@bernini-design.com  

-  0040 723 573 171 -